Zou je graag je tuin anders in willen richten, en twijfel je of je een tuinhuis aan moet schaffen? In dit artikel vertellen wij je waarom je een tuinhuis aan zou moeten schaffen. Bij de meeste woningen zit een schuur, echter is deze vaak aan de voorkant geplaatst en is deze precies groot genoeg voor alle fietsen en eventueel een scooter. Lees verder om erachter te komen waarom een tuinhuis handig kan zijn.

Meer opbergruimte

Het grootste voordeel is natuurlijk dat je in één klap beschikt over meer opbergruimte. De tuinmeubels die in de winter naar binnen moeten hoeven niet meer naar de zolder gesleept te worden, maar kunnen eenvoudig weggezet worden in het tuinhuis. Ook speelgoed van de kinderen kan hierin opgeborgen worden, zodat niet je hele tuin vol ligt met speelgoed. Het is natuurlijk afhankelijk van het formaat dat je aanschaft, maar je zou er zelfs kasten in kunnen plaatsen zodat je nog meer opbergruimte creëert.

Kantoor aan huis in je tuin

Werk je voor jezelf of voor een baan, maar wel gedeeltelijk vanuit huis? dan is het belangrijk dat je een rustige omgeving hebt waarin je optimaal je werk kunt doen. als overdag de kinderen naar schoon zijn zou dit in principe aan de keukentafel kunnen, echter is dat niet heel ergonomisch. Heb je geen andere plek in huis voor een kantoor, dan is een tuinhuis een goede optie. Wel is het hierbij aan te raden alles goed te isoleren zodat je het niet koud krijgt. Zorg ook voor voldoende natuurlijk lichtinval, bijvoorbeeld met dubbele deuren met ramen er in.

Gebruik het tuinhuis voor ontspanning

Is het gebouw groot genoeg, dan zou je kunnen overwegen hier een jacuzzi of sauna in te plaatsen. zo is het een ruimte waar je na een lange werkdag kunt ontspannen en even niet hoeft nadenken over andere verplichtingen. Zeker in het weekend is dit een heerlijke manier om volledig op te laden voor de werkweek de eraan zit te komen.

Alle ruimte voor je hobby

Als laatste optie zou je de extra ruimte natuurlijk ook kunnen gebruiken voor het uitvoeren van je hobby. Misschien sleutel je in je vrije tijd graag aan fietsen, of maak je sieraden. Dit kan ook op andere plekken gedaan worden, bijvoorbeeld in de schuur of binnenshuis, maar daar heb je niet alle ruimte om overal goed en overzichtelijk bij te kunnen. Hier kun je de ruimte naar eigen wens inrichten, zodat je overal goed bij komt. Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat je verder niemand tot last bent, en gewoon je gang kunt gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here