Architecten-bouwers is een VZW die werd opgericht als antwoord op het steeds groeiend aantal sleutel-op-de-deur-promotors die met een groot deel van de woningbouwopdrachten gaan lopen. Hun streefdoel is voor hun klanten de voordelen van een individuele architect en een origineel plan te combineren met de voordelen van het sleutel-op-de-deur bouwen.
De leden van de VZW zijn zelfstandige architecten ingeschreven bij de Orde van Architecten. Ze nemen het hele bouwproces in handen, uiteraard de klassieke opdracht van de architect, maar ook de coördinatie en organisatie van de werf, inclusief de contracten en betalingen. Hiertoe geeft de bouwheer aan de Architect-bouwer een mandaat om in zijn plaats op te treden.
Afspraken over budget en bouwtermijn worden vastgelegd in een contract en gegarandeerd door middel van een verzekering. De bouwheer betaalt voor deze uitgebreide dossiercontrole uiteraard een vergoeding aan de architect. Je kan er van uitgaan dat het totale ereloon ongeveer 10% is van de aannemingsprijzen, terwijl het bij een klassieke architectenopdracht rond de 7% zit.
Informatie : www.a-b.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here