Het interieurplan

De meubilering van een nieuwe woning wordt door de meeste bouwers niet ingecalculeerd in het bouwbudget. Vaak behelpt men zich met wat men al had en wordt de woning gaandeweg ingevuld met meubelen die meer beantwoorden aan de persoonlijke voorkeur.

Bouwheren met een groter budget roepen eerder de hulp in van een interieurarchitect, die een totaalconcept bedenkt dat beantwoordt aan hun specifieke voorkeuren. Toch kan de investering in professionele hulp ook voor kleinere budgetten op termijn renderen, omdat een coherent overdacht geheel, dat eventueel in fasen ingevuld wordt, blijvend voldoening schenkt.

Inbouwkasten: slim opbergen

Een belangrijk onderdeel van je meubilering is de bergruimte. Naast de losse bergkasten die je kant en klaar in de meubelhandel aantreft, wordt er dikwijls geopteerd voor inbouw- of wandkasten.
Wandkasten zorgen voor veel opbergruimte zonder daarom te domineren in een ruimte. Ze worden meestal kamerbreed (van muur tot muur) gemaakt of beginnen in een hoek en eindigen met een zijkastwand.

Een voordelige en plaatsbesparende oplossing voor een wandkast bestaat erin gebruik te maken van schuifkastdeuren die, afhankelijk van de benodigde bergruimte op een bepaalde afstand van de achterliggende muur worden gemonteerd. De binnenruimte hoeft niet voorzien te worden van achter- of zijbekledingen, maar kan gewoon uit het pleisterwerk van de muur bestaan. Je kan deze ruimte naargelang de behoeften inrichten met legplanken, losse kastelementen, draadmanden en/of kledingrails. Dergelijke schuifkastdeuren hebben een onder- en bovenrail. Ze zijn op de markt in standaardmaten, maar kunnen bij de meeste fabrikanten ook op maat gemaakt worden mits een kleine meerprijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here