Als je garage ingebouwd is in de woning is het noodzakelijk een geïsoleerde garagepoort te kiezen (hout isoleert ook !). Voor vrijstaande garages is dit niet onontbeerlijk, maar wel aan te raden.
De bekleding van de poort kies je in functie van je buitenschrijnwerk. Stalen of aluminium poorten zijn in alle RAL-kleuren verkrijgbaar.
Er bestaan verschillende bedieningsmechanismes voor garagepoorten, en elk mechanisme vraagt specifieke zijaanslagen van het metselwerk en aangepaste vrije ruimte onder het plafond. Bespreek dus op tijd met je architect welke soort poort je in gedachte hebt.

Kantelpoorten

Deze poort beweegt in zijn geheel en kantelt eigenlijk naar boven. Je hebt de keuze tussen binnen de gevel blijvende poorten (noodzakelijk als je garage uitgeeft op de straat) of buiten de gevel komende poorten.
Kleinere poorten of poorten met een licht gewicht worden bediend door een veersysteem; grotere en zwaardere poorten werken met tegengewichten. Op beide systemen is het mogelijk een afstandsbediening te plaatsen, maar zorg er in dit geval voor dat de electriciteitsaannemer er een contactpunt voor voorziet.

Sectionaalpoorten

Deze poorten zijn opgebouwd uit ‘secties’, horizontale stroken die ten opzichte van elkaar scharnieren (cfr. rolluiken). Deze poorten zijn iets duurder dan kantelpoorten.
Sectionaalpoorten blijven altijd binnen het gevelvlak, ze rollen in feite naar binnen. Je hebt de keuze tussen smalle en brede stroken en tussen verschillende afwerkingsmogelijkheden. Ook deze poorten kunnen voorzien worden van een afstandsbediening.

Opendraaiende poorten

Deze poorten bestaan uit 2 vleugels die als een deur opendraaien, naar binnen of naar buiten. Deze poorten worden bijna niet meer toegepast omwille van de omslachtige bediening. Nochtans passen deze poorten vaak zeer goed bij woningen en villa’s met een retro-look.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here