Bij projecten om woningen te verbeteren, worden trappen nogal eens over het hoofd gezien. Veel huizenbezitters zien de trap als iets zuiver functioneels, wat twee verdiepingen met elkaar verbindt. Dat is jammer. Want veelal is de trap bepalend voor de uitstraling van de woning, omdat die een prominente plek inneemt. Dit is vaak het eerste object dat je tegenkomt, als je via de voordeur de gang in loopt. In sommige woningen staat de trap zelfs in de woonkamer, waar je er al helemaal niet omheen kunt. Wil je de trap renoveren en er een echte eyecatcher van maken? Lees dan snel verder en maak kennis met de stijlvolle mogelijkheden. 

Sfeervolle blikvanger

Naast de esthetische kwaliteiten komt traprenovatie ook ten goede aan de veiligheid. Na verloop van tijd raken de treden van de oude trap versleten, wat de kans op uitglijden vergroot. Om er zeker van te zijn dat de gerenoveerde trap voldoet aan alle veiligheidseisen en je er weer met een gerust hart op en af kunt lopen, is het aan te raden om traprenovatie altijd te laten uitvoeren door een specialistisch bedrijf. Dat voorziet je tevens van advies over alle mogelijkheden op het gebied van esthetiek, zoals het verwerken van LED-strips onder de treden. Als je trap in de woonkamer staat, creëer je hiermee een sfeervolle blikvanger. In de hal zijn die stijlvolle alternatieven voor normale verlichting. Daarnaast wordt het veiliger en eenvoudiger om de trap in de schemer te gebruiken.

Eindeloze mogelijkheden

Bij traprenovatie is natuurlijk ook de keuze van het materiaal belangrijk. De uitstraling van de trap wordt hier immers door bepaald. De mogelijkheden zijn eindeloos en je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een houten trap renovatie. Als je hiervoor kiest, kan de bestaande trap met massief houten overzettreden worden bekleed. Daarbij heb je de keuze uit diverse stijlen en houtsoorten zodat de trap perfect past bij jouw interieur en persoonlijke stijl. Of je nu houdt van landelijk en warm of minimalistisch en stoer. Tot de trends van nu behoren ook trappen met een uitstraling van natuursteen. Doorgaans worden die gerealiseerd met een speciale kunststof (HPL) in een luxe steenlook. HPL kan ook worden toegepast om uitdagende trappen – zoals losstaande, stalen wenteltrappen – van nieuwe treden en een nieuwe uitstraling te voorzien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here