Eens in de zoveel tijd is het tijd om alle meubels eens grondig schoon te maken. natuurlijk haal je een stofzuiger over de bank heen als je de woonkamer aan het zuigen bent, maar dat is niet grondig genoeg. Kruimels verdwijnen onder je zitkussens en vocht, zweet en gemorst drinken belanden in de stof. Dit haal je er niet met een doekje vanaf, en dus is het nodig dit grondig aan te pakken.

Bereid de meubels voor

Bereid allereerst alle meubels voor. Dat wil zeggen; haal alle losse elementen van de meubels af. Heb je hoezen die los kunnen? Dat is mooi, want dat betekent dat deze in de was kunnen. Doe dit dan ook zeker, want dan zal je bank of stoel straks weer heerlijk fris ruiken. Heb je alle kussens van de meubels afgehaald, pak dan de stofzuiger erbij en zuig de banken en stoelen goed uit. Neem elk kiertje mee, zodat je zeker weet dat alle kruimels opgezogen worden.

Aan de schoonmaak

Vervolgens is het tijd voor de echte schoonmaak, maar hier heb je wel de juiste huishoudspullen voor nodig. Huishoud producten kopen kan in de supermarkt, online of bij een speciaalzaak of bouwmarkt. Kijk goed naar de stof van je meubels, en raadpleeg het etiket om te zien waar hij mee schoongemaakt kan worden. ga vervolgens op zoek naar een product dat hier geschikt voor is. twijfel je of een product goed is? dan kun je deze het beste testen op een plek waar je het niet goed ziet. Niet aan de voorkant van je bankstel dus, maar bijvoorbeeld aan de achterkant.

Nadat je de juiste spullen hebt aangeschaft is het tijd om aan het werk te gaan. zet een grote emmer water neer en maak de meubels schoon zoals op het product staat aangegeven. Vaak moeten dit soort schoonmaakartikelen een tijdje inwerken, dus houd daar rekening mee.

De rest van de kamer schoonmaken

Als je dan bezig bent met de meubels, neem je uiteraard ook de rest van de woonkamer mee. doe de gordijnen en kussenslopen van de sierkussens in de was, neem alle kasten en tafels af, en vergeet ook zeker de lampen en decoraties niet. heb je een plafondventilator? Dan is het een goed idee ook deze goed schoon te maken, want deze vangt veel stof op. Zeker als hij een tijdje niet aan is geweest, bijvoorbeeld in de winter, ligt er een laagje stof op. Zou je hem dan aan doen, dan verspreid dit stof zich over de woonkamer en heb je alles voor niks gedaan.

Neem als laatste ook alle kozijnen en deuren goed af, zodat ook deze weer helemaal schoon zijn. vergeet hierbij ook zeker niet de binnenkant van de deurposten mee te nemen. Ook daar hoopt stof zich vaak op.