Een huisdier hebben heeft veel voordelen. Het is nooit stil, je hebt altijd iemand om mee te praten en het heeft een positief effect op je stemming. Helaas kunnen sommige honden of katten wel een troep maken van je huis. Lees hier hoe je dit zoveel mogelijk kunt vermijden.

Raamdecoratie

Het is een bekend gezicht: een kat met zijn nagels in de gordijnen. Het ziet er grappig uit, maar een gat in je gordijnen is nooit leuk. Als je gordijnen tot de grond komen, zit je kat of hond gegarandeerd aan je gordijnen. Kies daarom voor gordijnen of rolgordijnen op maat die tot de vensterbank komen. Kies bij katten voor een sterke gordijnstof, omdat katten alsnog bij de gordijnen kunnen komen. Echt kattenproof zijn houten lamellen. Deze soort raamdecoratie is stevig genoeg. Vermijd lange koorden bij je raamdecoratie. Daar willen huisdieren ook graag mee spelen.

Vloerkleden

Het beste neem je geen vloerkleed als je een huisdier hebt. Deze worden heel snel vies door huisdieren, bijvoorbeeld door moddervlekken. Ook vinden puppy’s of jonge katten dit een goede plek om te plassen. Deze vlekken krijg je heel lastig uit vloerkleden.

Opgeruimd huis

Laat geen spullen slingeren in je huis. Voordat je het weet zit je hond of kat met zijn tanden in je mooie lipstick of nieuwe portemonnee. Laat ook geen eten onbeheerd staan op plekken waar je kat of hond kan komen. Natuurlijk moet je jouw hond of kat trainen zodat het sowieso niet gebeurd, maar toch kan je ze beter niet in verleiding brengen. Bij honden moet je extra opletten met chocolade. Dit is namelijk giftig voor honden. Desondanks lijken veel honden graag chocolade te willen proeven.

Planten

Zorg ervoor dat planten op een stevige plek staan. Daarnaast moet je opletten dat je geen planten hebt die giftig zijn voor honden en katten. Als je deze toch in huis wilt, zet ze dan ergens waar je kat of hond nooit bij kan. Bijvoorbeeld de hortensia, lelie, gatenplant, vijgenplant, reuzenberenklauw en krokus zijn giftig voor honden. De volgende planten zijn onder andere giftig voor katten: narcissen, dieffenbachia, cyclaam, azalea’s en amaryllis.

Badkamer

In de badkamer staan spullen die erg giftig zijn voor huisdieren. Denk aan schoonmaakmiddelen, waspoeder en medicijnen. Zet deze daarom hoog in kastjes. Dek kleine ruimtes of gaten in kasten of ruimtes in de badkamer altijd af. Check ook altijd of je kat niet stiekem de wasmachine is ingekropen. Het beste is om te zorgen dat je kat of hond nooit de badkamer in kan komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here