In de loop van de jaren zul je merken dat je trap slijt. Ook een houten trap is hieraan onderhevig. Met een traprenovatie kun je het warme karakter van je trap behouden, en hem tegelijkertijd volledig opknappen. Bij een traprenovatie wordt er geen nieuwe trap geplaatst, maar wordt de oude trap bekleed met overzettreden. Op die manier kun je hem een volledig nieuw uiterlijk geven. Een traprenovatie kan bij zowel open als dichte trappen worden gedaan. Heb je een dichte trap, dan worden de stootborden bij de renovatie vaak voorzien van een nieuwe afwerkingslaag. Dat zorgt ervoor dat je trap er van top tot teen weer mooi uitziet.

Overzettreden van hout

De overzettreden waarmee een traprenovatie wordt uitgevoerd kunnen van verschillende materialen gemaakt worden. Zo kun je je trap opnieuw laten bekleden met overzettreden van massief hout. Op die manier behoud je de natuurlijke uitstraling van je houten trap. Ook wat houtsoort betreft zijn er verschillende keuzes te maken, zoals kersenhout, beukenhout, Frans eikenhout en verschillende soorten hardhout. Het grote voordeel van echte houten overzettreden is de luxe en warme uitstraling die ze hebben. Ook is een houten trap bijzonder gebruiksvriendelijk en is hij gemakkelijk schoon te maken.

De juiste afwerking

Een traprenovatie is vaak al binnen een dag gedaan, waardoor je niet lang op de benedenverdieping hoeft te bivakkeren. Je kunt een renovatie het best laten uitvoeren door een specialist zoals Traprenovatie-expert.be. Zo’n expert denkt bij elke stap met je mee en zorgt ervoor dat je opgeknapte trap volledig aan je wensen voldoet. Je kunt het nieuwe uiterlijk van je trap volledig finetunen, tot en met de afwerking. Laat je de houten overzettreden naadloos op elkaar aansluiten, of kies je voor een rubberen strip of aluminium profiel?

Onderhoudsvrije trap

Een houten trap heeft veel voordelen, maar is onderhevig aan slijtage. Wil je een trap waar je de komende jaren écht geen omkijken meer naar hebt, dan is PVC trapbekleding een goede keuze. Een traprenovatie met overzettreden van HPL, PVC en vinyl is kras- en slijtvast. Dat maakt je trap oersterk en makkelijk om schoon te maken. Op die manier houd je aan je traprenovatie een echte onderhoudsvrije trap over. De overzettreden van deze materialen hebben een lange levensduur en zijn in veel verschillende designs beschikbaar. Of je nu kiest voor echte houten overzettreden of onderhoudsvrije treden van kunststof, er is altijd een renovatie die bij jouw trap past.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here