Of je nou een nieuwbouwwoning hebt, of al een wat ouder huis; de badkamer is een ruimte die dagelijks door meerdere mensen wordt gebruikt. dit zorgt er niet alleen voor dat het sanitair en de vloer slijten, maar ook dat je ineens klaar kan zijn met de uitstraling van de ruimte. Of het nou gaat om een paar kleine aanpassingen, of dat je een hele renovatie wil doen; je ontkomt er haast niet aan. Er zijn veel dingen die we zelf kunnen doen, maar toch is het soms verstandiger dit uit handen te geven.

Zorg voor een goed plan

Denk je na over de badkamer renoveren, zorg er dan voor dat je een goed plan op papier zet. Benoem alles waar jij je aan ergert en wat je graag zou willen veranderen, maar schrijf ook op wat er dan voor terug moet komen. Als je dan in gesprek gaat met een professioneel bedrijf, kun jij direct laten zien wat je ergernissen en je wensen zijn, en kunnen jullie direct verder werken. Zorg er hierbij wel voor dat je plan realistisch is. wil je graag een groot bad, maar heb je maar een kleine badkamer? Dan gaat dat waarschijnlijk niet werken. Je doet er dan ook goed aan de badkamer op te meten en de muren uit te tekenen, zodat je precies weet welke ruimte je hebt, en wat er in de badkamer geplaatst kan worden.

Denk na over de kleuren

Een ander belangrijk punt om over na te denken zijn de kleuren die je graag terug wil zien in de badkamer. Het wordt afgeraden drukke, felle kleuren te gebruiken omdat dit ervoor zorgt dat de kamer kleiner oogt. Zeker aangezien een badkamer vaak al niet heel groot is, is dit niet de beste keuze. Natuurlijke kleuren doen het altijd goed, zeker in combinatie met mooie betonlook tegels of juist witte muren. Denk ook alvast na over de accessoires, want ook deze moeten niet te fel zijn. daarnaast is het verstandig alle accessoires in dezelfde kleur aan te schaffen. Dit zorgt er namelijk voor dat de badkamer overzichtelijk en netjes blijft.

Het eerste gesprek

Het eerste gesprek met de aannemer is een belangrijk gesprek. Niet alleen kun je dan je plan voorleggen, maar ook al je andere wensen en verwachtingen bespreken. Heb je vragen over het plaatsen van een bad of douche, dan kun je deze ook direct stellen. ook zal de aannemer het je vertellen als een plan niet realistisch is, en met een alternatief komen. Uiteraard wordt de badkamerrenovatie precies zo uitgevoerd als jij wil, en niet anders. Door dit vooraf duidelijk op papier te hebben, heb jij de zekerheid dat je de badkamer van je dromen krijgt.