Je wilt graag zelf meubels gaan maken maar hebt hier nog geen ervaring in, hoe begin je dan? Er zijn veel manieren om hiermee te beginnen, maar het beste wat je kunt doen is door genoeg onderzoek te doen en het te proberen. Het zal zeker niet direct goed gaan, maar als je elke keer verbetering ziet heb je ook zin om er mee verder te gaan.

Ga online op onderzoek uit

Begin allereerst met online op zoek gaan. Denk hierbij aan uitgebreide beschrijvingen en video’s waarin alles duidelijk uitgelegd wordt. Door hier naar te kijken krijg je een idee van wat je te wachten staat, en kun je voor jezelf inschatten of dit iets voor jou is of niet.

Denk niet dat je na het bekijken van één video al aan de slag kan, het is echt beter om nog wat meer onderzoek te doen. Zo is de kans uiteindelijk ook groter dat je eerst ontwerp direct bruikbaar is.

Bedenk welke meubels je zelf wilt maken

Ga voor jezelf na wat je graag wilt maken, of namaken. Wil je beginnen met een kleine kast voor het opbergen van boeken. Of ga je direct voor het grote werk? Je zou ook meubels van thuis na kunnen maken. Denk hierbij aan een salontafel of een eettafel. Wanneer je dit gaat doen is het wellicht verstandig te beginnen met een rechthoekige eettafel en geen ronde. Bij een ronde tafel zit namelijk vaak meer werk, ook omdat je het bovenblad perfect rond moet hebben.

Je kan uiteraard ook nog kleiner beginnen, bijvoorbeeld met een poppenhuis voor je dochter of een mooie boekenplank voor alle spannende boeken van je zoon. Het is maar net wat jij leuk vindt om te maken, waar je behoefte aan hebt en vooral, wat jij denkt dat mogelijk is.

Ga niet te snel in het ontwerpen

Belangrijk is, dat je niet te snel gaat in het ontwerpen. Zeker als je denkt dat je het ontwerp juist hebt zonder dat je dit echt goed hebt nagekeken, is de kans groot dat er fouten worden gemaakt. Al is het maar een kleine fout, dan nog kan dit uiteindelijk voor serieuze problemen zorgen. Denk bijvoorbeeld aan het stabiliseren van een grote eettafel, zodat deze niet zwak is in het midden, of het verdelen van het gewicht bij een stoel.

Kijk dit allemaal goed na, online of in naslagwerken. Zo weet je in ieder geval zeker dat jouw ontwerp goed is en geen fouten bevat, waardoor je het meubel kan gaan maken. Kijk daarnaast tijdens het bouwen ook altijd of alles nog goed gaat en of het ontwerp nog steeds aangehouden wordt. Twijfel je ergens aan? Doe het dan liever opnieuw in plaats van het risico te nemen en door te gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here