Als je werkt met een onafhankelijk architect en aannemers, zal de architect je zoveel mogelijk bijstaan bij het verzamelen van offertes en het kiezen van de aannemers en de concrete planning van je project. Toch blijft dit een hele klus waar heel wat tijd in kruipt.
Sommige algemene aannemingsbedrijven combineren een aantal disciplines (bvb. ruwbouw, timmerwerk, schrijnwerk + vloerwerken), wat de organisatie al flink vereenvoudigt, en verzorgen met behulp van een aantal onderaannemers je totaalproject. Deze extra dienstverlening vertaalt zich natuurlijk in je eindfactuur maar je hebt zelf heel wat minder zorgen. Bij deze formule is de “Wet Breyne” (zie hierna) van toepassing.
Je kan nog verder gaan en het volledige beheer van je project uit handen geven aan een projectcoördinator die aannemers voor je zoekt, offertes opvraagt en vergelijkt, en de uiteindelijke planning en opvolging voor zijn rekening neemt. Informeer je grondig over het bedrijf of de persoon in kwestie én hun werkwijze vooraleer je voor deze optie kiest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here