Werk in elk geval altijd met geregistreerde aannemers. Zij zijn in orde zijn met de R.S.Z.- en de BTW-bijdragen, wat al een eerste indicatie vormt dat je te doen hebt met iemand die ernstig bezig is. Van overheidswege is het bovendien een vereiste om te kunnen genieten van het verlaagd BTW-tarief van 6% bij renovatiewerken én het verkrijgen van bepaalde subsidies en premies !
Een niet geregistreerd aannemer kan perfect wettelijk aan het werk zijn, maar bij een eventueel faiillisement loop je financiële risico’s, dus neem het zekere voor het zekere en kies voor geregistreerde aannemers.

Je kan de toestand inzake de registratie van een aannemer nagaan door telefonisch contact op te nemen met de infolijn van de Federale overheidsdienst Financiën op het telefoonnummer: 0257 257 57 elke werkdag van 8 tot 17 uur, mits precisering van het BTW nummer van de betrokken aannemer. Opgepast: zelfstandigen zijn niet opgenomen in de database van geregistreerde aannemers, zij opereren niet als “werkgever”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here