Wanneer mensen in huis bezig zijn gebeurd het vaak dat de muren aangepakt worden met verf of behang, maar dat er daarna eigenlijk niet meer naar gekeken wordt. Dit met het gevolg dat ze zich na een tijdje gaan irriteren aan de kale muren in de woonkamer, slaapkamer of het kantoor. Gelukkig is daar heel eenvoudig wat aan te doen! Wij geven je een aantal tips zodat jij nooit meer last hoeft te hebben van kale muren.

Spiegels vergroten de ruimte

Een spiegel kan ervoor zorgen dat de ruimte waarin deze gehangen wordt, veel groter oogt dan hij in werkelijkheid is. Dit is fijn wanneer het om een kleine kamer gaat, maar ook in een grotere ruimte zoals de woonkamer kan een spiegel opgehangen worden. Wel doe je er goed aan eerst te kijken naar de beste plek hiervoor. Het is natuurlijk een ideale manier om de kale muren wat op te leuken, maar je wilt ook niet dat de spiegel telkens in de weg zit of ervoor zorgt dat je afgeleid bent.

Een fotowand op de muren

Een fotowand is een mooie en simpele oplossing tegen die kale muren. Het grote voordeel hierbij is dat je de fotowanden in allerlei verschillende maten en kleuren kan bestellen. Zo weet je niet alleen zeker dat hij ook echt past op de plek waar je hem wil hebben, maar kun je hem dus ook nog afstemmen met de andere kleuren in de kamer. Daarnaast kun je de foto’s in de lijsten ook nog zelf kiezen. Ben je een liefhebber van natuur? Ga dan voor mooie landschappen. Liever iets abstracts? Ook dat is zeker mogelijk!

Schilderijen en wandplanken

Een mooi schilderij past in elke woonkamer, echter moet je dan wel goed naar de kleuren kijken. Je wilt niet dat het schilderij wegvalt omdat er bijna geen kleur is, maar je wilt ook niet dat hij heel schreeuwerig wordt. Kijk dus goed naar de kleuren van het schilderij, de kleuren die je op de muren hebt en de andere kleuren in de kamer.

Een wandplank is ook altijd een goed idee om die kale muren wat weg te werken. Voor planten, fotolijsten, boeken of gewoon leuke beeldjes. En vind je het dan nog steeds te kaal, dan kun je er ook altijd nog een poster naast of onder hangen. Dit zorgt voor een leuk en speels effect. Posters zijn er in veel verschillende formaten en stijlen, dus er is er altijd wel eentje die bij je past.

Een wandkleed op de muren

Vroeger waren wandkleden helemaal in, maar deze zie je tegenwoordig ook weer steeds vaker terugkomen. Echter zijn de kleden nu vaak met de Macramé techniek gemaakt, waardoor ze een heel mooi en speels effect creëren. Deze wandkleden staan dan ook perfect in vrijwel ieder interieur, omdat er voor natuurlijke kleuren wordt gekozen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here