Grote verbouwplannen? Heerlijk! Alleen blijft de eeuwige – en eerste – vraag: waar zal je tijdens de verbouwing wonen? Er zijn een aantal opties die je kan overwegen. Misschien huur je tijdelijk een andere woning – liefst in de buurt? Of misschien werk je in fasen en bewoon je tijdelijk slechts een gedeelte van je woning. Hoe dan ook wil je je tijdelijke woonst ook zo gezellig mogelijk maken, zonder er al te veel budget aan uit te geven. En liefst verhuis je weer zo vlot mogelijk, zonder je rug te breken door de hoeveelheid meubels. Hoe doe je dat? Met deze aandachtspunten ben je alvast goed voorbereid.

Denk aan de ramen

Een belangrijke vraag bij een tijdelijke woning is: hoe ga je je ramen verduisteren? Mooie en kwalitatieve gordijnen zijn vaak een grote investering, en dat is nu precies wat je wilt vermijden. Daarnaast wil je misschien ook geen gaten boren voor gordijnstangen. 

Gelukkig zijn er ondertussen heel wat mogelijkheden voor raamdecoratie zonder boren. Zo kan je kiezen voor een plisségordijn met klemsteunen. Dan heb je meteen een gezellige ruimte, die je ook kan verduisteren. Niet onbelangrijk, zeker met kinderen in huis! 

Werk flexibel

Je raam verduisteren is dus geen probleem. Maar er zijn natuurlijk nog dingen die je woning gezelligheid en uitstraling geven. Je vloer bijvoorbeeld. Ben je niet echt opgezet met de vloer in je huurwoning? Of leef je tijdens de verbouwing nog even op de chape? Dan kan je een eenvoudige voorlopige vloer leggen. Maak het jezelf niet te moeilijk en bespaar je zaag- en kluswerk. Tapijttegels zijn een makkelijke optie, of zoek een vinylvloer waar je jezelf de nodige tijd mee uit de nood kan helpen. 

Twee-in-een

Je zal tijdens de verbouwing waarschijnlijk wel wat kleiner wonen dan je gewoon bent. Daarom zal je creatief moeten zijn. Je wil ook zo weinig meubels weer over-en-weer verhuizen. Ga daarom voor deze (korte) tijd voor een minimalistisch interieur waarin je meubels verschillende functies kunnen vervullen. 

Zo is je bed misschien meteen ook wel je sofa. Je kan echt wel tv kijken vanuit je bed, toch? En je eettafel is meteen ook je bureau en misschien ook wel de nieuwe plek waar je al je groenten zal snijden. Geloof ons, je zal echt blij zijn dat je niet én een bureau én een keukeneiland én een eettafel moet versleuren.