Biedt de tuin bij je woning onvoldoende ruimte voor een nieuw losstaand schuurtje, of wil je de bestaande opbergruimte uitbreiden? Overweeg in dat geval een renovatie van het terras, waarbij je onder dit terras een nieuwe ruimte creëert. Er zijn verschillende manieren waarop je zo’n renovatie aan kunt pakken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een tegeldeksel, waarmee je vanaf het terras een ingang hebt naar deze ondergrondse ruimte. Ideaal voor het speelgoed van je kinderen, voor vakantiespullen, enzovoorts. Houd er rekening mee dat zo’n ruimte vochtig kan zijn. Een goede isolatie is vereist, wanneer je hier spullen bewaart die gevoelig zijn voor vocht. Na de realisatie van deze ruimte is moderne tegeldragers online bestellen interessant. Ze maken het aanleggen van een nieuw terras heel eenvoudig. 

Ruimte onder het terras realiseren en afsluitbaar maken

De realisatie van een ruimte onder het terras begint bij het uitgraven hiervan. Vervolgens kun je voor een (prefab) betonnen constructie kiezen, die je aan de bovenzijde afsluitbaar maakt. Er zijn verschillende partijen die je kunnen helpen bij het ontwerpen en realiseren van zo’n constructie. Het afsluitbaar maken van de ruimte kan met een tegeldeksel van Storax. Afhankelijk van de grootte van de gerealiseerde ruimte kun je kiezen voor een vaste of losse trap om naar beneden te komen. 

Terras afwerken met moderne tegeldragers

Eerder las je al dat het afwerken van het terras mogelijk is met moderne tegeldragers. Dit hulpmiddel biedt verschillende voordelen. Zo zijn ze heel eenvoudig te plaatsen, mede door de handige nivellering van het systeem. Deze nivellering maakt dat de tegeldragers niet alleen in hoogte verstelbaar zijn. Ook passen de dragers zich aan op de ondergrond waarop je deze gebruikt. Hoewel de naam anders doet vermoeden, zijn de tegeldragers breed inzetbaar. Gebruik ze bijvoorbeeld ook voor een afwerking met een houten vlonder, met composiet of bijvoorbeeld met metalen roosters. De ruimte tussen de toplaag en de ondergrond kun je gebruiken voor het trekken van bijvoorbeeld elektriciteitskabels. 

Groot draagvermogen van tegeldragers 
Let bij de aanschaf van tegeldragers op het draagvermogen hiervan. Er zijn aanbieders die modellen bieden met een draagvermogen van 800 tot zelfs 1.500 kilogram. Dit maakt deze dragers onder meer geschikt voor een afwerking van het terras met zware keramische tegels. Keramische tegels geven het terras een chique uitstraling. Daarbij blijven ze lang mooi, mede door de beschermende coating die hierop wordt aangebracht door de meeste producenten. De kans op een groene aanslag is relatief klein.