Wil jij de waarde van je huis laten stijgen? Dan heb je zeker al nagedacht over het verbouwen van je badkamer. Als je wilt dat de verbouwing van je badkamer soepel vergaat dan zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee kan houden! In dit artikel vind je precies waarmee je het beste rekening kan houden voor een soepele én goedkope badkamer installatie.

Schaf zelf materialen en producten aan

Het beste wat je kan doen is zelf materialen en producten aanschaffen. Er zijn namelijk genoeg mogelijkheden om de perfecte kraan te vinden. In outlets en uitverkoop momenten zijn kranen vaak in de aanbieding en hierdoor bespaar je op je verbouwing. Het zijn natuurlijk niet alleen kranen die afgeprijsd kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld ook aan een het hoekbad waar je al zolang van droomt of de glazen douchecabine die je badkamer een moderne look geeft. Niet alleen de producten kun je zelf aanschaffen. Je kan ook de materialen alvast kopen. Denk hierbij aan de tegels die nodig zijn in de badkamer. Let wel op dat je je badkamer goed opneemt en 10% verlies mee rekent bij het aanschaffen van de tegels. 

De juiste aannemer vinden is misschien wel het allerbelangrijkste

De juiste aannemer is misschien wel het allerbelangrijkste van de hele verbouwing. Deze gaat namelijk de badkamer bouwen en je wilt natuurlijk dat dit zo soepel mogelijk verloopt. Om de juiste aannemer te vinden kun je bij familie en vrienden informeren naar mogelijke kennissen die zij hebben die badkamers bouwen. Als dit niets oplevert kun je via google zoeken naar aannemers maar let hier wel op dat je de recensies van de aannemer goed leest. Een goede aannemer is duidelijk in de prijzen die hij aanbiedt en komt zijn afspraken altijd na. Lees in de recensies of dit het geval is van de desbetreffende aannemer die je onderzoekt!

Probeer vooral zelf veel te doen

Een soepele badkamer installatie is alleen soepel voor jezelf. Doe daarom vooral zelf veel, zo voelt het alsof alles verloopt zoals jij dat wilt! Een van de dingen die je kan doen om je dat gevoel te geven en geld te besparen is het slopen van de badkamer! Het slopen van een badkamer kan veel geld kosten, tenzij je dit zelf doet. Let wel op dat je voorzichtig te werk gaat. Je wilt namelijk niet dat je schade aan leidingen maakt, waardoor je onderdelen moet vervangen of in het ergste geval lekkage veroorzaakt!