Interessante sites i.v.m. de "ruwbouw" van je bouwproject.

www.baksteen.be

De webstek van de Belgische Baksteenfederatie. Zeer goed uitgebouwde en duidelijk gestructureerde site waar je vast en zeker alles wat je altijd al hebt willen weten over baksteen en aanverwante producten te weten komt !

www.metselen.net

Site van een Nederlandse metselaar met 25 jaar ervaring voor wie geïnteresseerd is in de finesses van goed metselwerk.

www.kalei.be

Interessante site van een laatste jaars student Ind. Ing. Bouwkunde over het "kaleien van gevels", het onderwerp van zijn thesis.

www.aluminium.be

Portaalsite van de Aluminium Constructeurs met een overzicht van fabrikanten en verwerkers van aluminium en meer info over aluminium bouwproducten.

www.hout.be

Site van het interfederaal houtvoorlichtingscentrum, met een heleboel nuttige informatie en een interessante lijst van verwante websites.

www.houtinfobois.be

Site van SOFZAN, het Studie- en OnderzoeksFonds voor Zagerijen en Aanverwante Nijverheden, met algemene informatie over hout, een overzicht van de meest courante houtsoorten. Ook "bouwen met hout" komt uitgebreid aan bod.

www.bois-habitat.com

Franstalige site met informatie over de promotie van hout in architectuur en over de beurs "Bois et habitat". Daarnaast adressen van architecten en bedrijven die lid zijn van de organisatie en/of deelnemen aan de beurs. Interessant is ook de info over de bezoekdag van projecten met hout in Brussel en Wallonië. Voor de virtuele rondgang hoef je zelfs je huis niet uit.

www.centrum-hout.nl

Nederlandse houtportaalsite, waar je onder "houtinformatie" naast heel wat algemene informatie de uitgebreide webshop kan bezoeken. Hier kan je interessante publicaties over alle mogelijke hout gerelateerde onderwerpen bestellen. Interessante online informatie vind je op de site:
www.houtinfo.nl
In de vier grote onderdelen: bossen, hout, plaatmaterialen en toepassingen vind je ongetwijfeld wat je zoekt. Vergeet niet onder het drop-down menu, waar men de meest actuele onderwerpen groepeert.

www.aquafin.be

Aquafin nv zuivert in opdracht van het Vlaamse Gewest het afvalwater dat via de openbare riolering wordt verzameld en aangevoerd. Interessant zijn de rubrieken Educatie en Milieu, waar je alles vindt over de werking van ons rioolstelsel, de verwerking van huishoudelijk afvalwater, waterzuivering, groene energie, enz.

www.vmw.be

De Vlaamse Maatschappij voor watervoorziening staat in voor de drinkwatervoorziening in Oost- en West-Vlaanderen, Vlaams Brabant en Limburg. In de rubriek "Klanten" vind je informatie over de dienstverlening en bv. de kwaliteit van het drinkwater. Ook onder "Informatief (o.a.FAQ)" vind je heel wat informatie !

www.aww.be

De site van de Antwerpse Waterwerken. Als je gaat bouwen of verbouwen vind je onder Thuis/Klanten de te volgen technische voorschriften en reglementen voor een aansluiting. De rubriek "FAQ" geeft een antwoord op de meest gestelde vragen over drinkwater.

Copyright B-scene - Alle rechten voorbehouden © 2017 Disclaimer - Adverteren ?