Algemene sites i.v.m. "Bouwen en verbouwen "

www.archivisit.be

Een databank van bouwmaterialen en fabrikanten. Hier zoek je op trefwoord, merknaam, productnaam of firmanaam.

www.batibouw.com

De site van de overbekende bouwbeurs, met een overzicht van exposanten, producten, merken en nieuwigheden.

www.confederatiebouw.be

Site van de Nationale Confederatie Bouw, de grootste werkgeversorganisatie van het land. Deze confederatie overkoepelt de 3 gewestelijke confederaties: VCB (Vlaamse Confederatie Bouw), CBB-H (Confederatie Bouw van Brussel Hoofdstad) en CCW (Confédération Construction Wallonne).
De confederatie lanceerde recent een website waar je binnen hun ledenbestand kan zoeken naar een geschikte vakman:
www.ikzoekeenvakman.be

www.vcb.be

Site van de Vlaamse Confederatie Bouw die zich richt naar bouwprofessionals. Je vindt hier o.a. een lijst van de Vlaamse kamers van bouwbedrijven.

www.bouwunie.be

Site van de "Unie van het KMO-bedrijf" of de Vlaamse KMO-bouwfederatie, een beroepsvereniging die de belangen behartigt van de aangesloten aannemers (vroeger Nacebo).

www.qualibouw.be

De vzw Qualibouw ontwikkelde een kwaliteitslabel, gebaseerd op duidelijk omschreven kwaliteitscriteria. Qualibouw wil (kleine) ondernemers in de bouwsector, die kwaliteit hoog in het vaandel dragen, helpen zich te onderscheiden als betrouwbare en bevoorrechte partners voor zowel bouwheer als architect. Op de site vind je meer info + een lijst van alle aannemers die het kwaliteitslabel reeds behaalden.

qc.aoso.vlaanderen.be

Nog meer kwaliteit in de bouw...Deze Nederlandstalige versie van een Waalse portaal rond bouwtechniek en de kwaliteit van bouwmaterialen is een must voor professionals. Hier vind je o.a. een overzicht van alle gecertificeerde bouwproducten met BENOR-, ATG-, en CE-markering, Belgische normen voor de bouw, Geharmoniseerde Europese technische specificaties, Technische BUtgb goedkeuringen, enz...

www.vmsw.be

Overzichtelijke site van de "Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen", de Vlaamse Openbare Instelling (opvolger van de Vlaamse Huisvestingsmaatschappij) die instaat voor de bouw van sociale woningen en de toekenning van sociale leningen. Je vindt hier alles over de missie en de organisatie van de VMSW, naast natuurlijk de voorwaarden waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor een sociale lening of voor het huren of kopen van een sociale woning.

www.vlaamswoningfonds.be

Het Vlaams Woningfonds is een door de Vlaamse overheid als sociale woonorganisatie erkende organisatie die aan gezinnen met minstens 1 kind die aan bepaalde voorwaarden voldoen voordelige hypothecaire leningen aanbiedt voor het kopen, bouwen of verbouwen van een woning.

www.vlafo.be

Site van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap, een kennis- en referentiecentrum voor alles wat met een handicap te maken heeft. Hier verneem je o.a. alles over aangepast wonen, mogelijke hulpmiddelen en aanpassingen en eventuele tussenkomsten van het Vlaams Fonds.

www.domymove.be

Domymove is een nieuwe dienst, in het leven geroepen door Electrabel, de Post en Belgacom, die de administratieve kant van je verhuis wil vergemakkelijken. Via een enkel formulier worden al je "leveranciers" (nutsbedrijven, telefoonbedrijven, financiële instellingen, enz...) verwittigd van je adreswijziging. Je kan dit formulier na registratie online invullen, of ophalen in een postkantoor of teleboetiek van Belgacom naar keuze.

www.mathys.info

Verzorgde site van Aannemer algemene bouwwerken Mathys, die naast de obligate bedrijfsvoorstelling heel wat te bieden heeft: bv een goede oriënterende bouwgids voor wie in het Gentse wil (ver)bouwen en een uitgebreide verklarende woordenlijst van bouwkundige begrippen.

www.muroflex.be

Deze onafhankelijke site van edex, de kennisbank van de bouwnijverheid, informeert je over de materie van vochtproblemen in de woning.

brandweer.start.be

In sommige gevallen is het bij een (ver)bouwproject noodzakelijk het advies te vragen van de brandweer. Op deze site vind je een uitgebreide lijst met links naar sites van locale brandweerkorpsen.
Heel wat informatie over de wetgeving ivm brandveiligheid, brandnormen en -preventie vind je op
portal.brandweervlaanderen.be

www.klussen.adviesplaats.nl

Deze site bundelt een heleboel tips ivm klussen in en om het huis.

Copyright B-scene - Alle rechten voorbehouden © 2017 Disclaimer - Adverteren ?