Nuttige links i.v.m. "Domotica"

www.knx.org

KNX is de zowel Europese als internationale" open standaard" voor domotica. Deze standaard is gebaseerd op 15 jaar ervaring met voorgaande systemen, o.a. : EIBA. EIBA stond voor European Installation Bus Association , een associatie van elektronicafabrikanten (met als belangrijkste leden : Siemens, ABB, Legrand, Hager, Gira, INSTA, NIKO, Bosch, Somfy, Viessmann, Vaillant, Velux, ORAS, Danfoss, Landys & Gyr, .....), die samen een domotica standaard 'exploiteerden'.

www.bcdi.be

Het Belgian Centre for Domotics and Immotics is een initiatief van het WTCB, het WTCM (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf, - van de Metaalverwerkende Nijverheid) en Electrabel en heeft tot doel de Belgische know-how omtrent Domotica en Immotica te groeperen. De organisatie richt zich vooral tot professionelen maar biedt ook heel wat info voor de geïnteresseerde leek.

www.vei.be

Ook het Vlaams Elektro Innovatiecentrum is een cluster en kenniscentrum (mét steun van de Vlaamse regering) voor individuele en collectieve dienstverlening binnen de elektrosector in Vlaanderen.
Je vindt op de site o.a. een bondig overzicht van wat domotica juist inhoudt. Ook het kwaliteitslabel domotica, een initiatief van het VEI, verdient je aandacht.

Copyright B-scene - Alle rechten voorbehouden © 2017 Disclaimer - Adverteren ?