Architecten

www.architect.be

De Vlaamse site van de "Orde van Architecten", met een volledige lijst van de bij de Orde ingeschreven architecten. Als particulier verneem je hier meer over de inhoud van het beroep, de activiteitsdomeinen van de architect, erelonen, enz...

www.nav.be

De site van het "Nationaal Architecten Verbond" met professionele informatie, vooral gericht naar de architecten zelf.

www.bondvlaamsearchitecten.be

Ook de site van het de overkoepelende organisatie van de Vlaamse Architectenverenigingen richt zich vooral naar de architecten zelf.

www.epb-verslaggever.be

Sinds begin 2006 is de nieuwe Regelgeving ivm Energieprestatie en Binnenklimaat van kracht. NAV en BVA (zie hierboven) sloegen de handen in elkaar voor de ontwikkeling van deze website met een databank van epb-verslaggevers.

www.vai.be

Site van het Vlaams Architectuurinstituut dat zowel een breed publiek als professionelen, de media en de overheid wil sensibiliseren voor eigentijdse architectuur.

www.vlaams-bouwmeester.be

Site van de Vlaamse Bouwmeester die in opdracht van de Vlaamse Overheid de kwaliteit van het Vlaams bouwbeleid moet maximaliseren.

www.a-b.be

De Website van de Architekten Bouwers, een vereniging van een 100-tal architecten, die de voordelen van traditioneel bouwen wil verenigen met de voordelen van de bouwformule "sleutel op de deur". Aan de basis van het ontstaan van de vereniging ligt de wens tot heropwaardering van "de architect".

www.belgium-architects.com

Het netwerk van geselecteerde hedendaagse architecten in België, als onderdeel van world-architects.com. De site tracht zowel een overzicht van geselecteerde architecten te geven als een architectuuragenda, met focus op België, en internationale jobs aan te bieden.

www.archi-europe.com

Een databank van 150.000 Europese architecten.

www.archimat.be

Een databank van bouwmaterialen, onderverdeeld in 38 categorieën, telkens weer onderverdeeld in relevante subcategorieën. Je kan eveneens snel zoeken op merk, fabrikant of produktgroep

www.ainb.be

Website van de enige officieel erkende beroeps- en belangenorganisatie voor professioneel opgeleide en werkzame interieurarchitecten, het AINB.

www.greatbuildings.com

Britse website die volgens eigen zeggen de wereldarchitectuur in kaart brengt a.h.v. foto's, architectuurtekeningen, bibliografieën, weblinks,... Je zoekt op de naam van een gebouw, een architect of een plaats.

www.vitruvio.ch

Zwitserse site met een schat aan informatie voor de architectuurliefhebber. Van een overzicht van architectuurstromingen en grote architecten tot links naar sites van Belgische architecten en informatie over Belgische architectuur, je vindt het hier allemaal.

Copyright B-scene - Alle rechten voorbehouden © 2017 Disclaimer - Adverteren ?