Wie is energieverslaggever ?

foto: Terca

Sinds 1 januari 2006 is de energieprestatieregelgeving van kracht, ook bekend onder de afkorting EPB (Energie Prestatie en Binnenklimaat). Het doel van deze wetgeving, die het gevolg is van een Europese wetgeving, is te komen tot een betere isolatie en ventilatie van de woningen, met als doelstelling een vermindering CO2-uitstoot.
Energiezuinig bouwen en verbouwen start bij het ontwerp en eindigt bij de ingebruikname van de woning. Reeds bij het ontwerp moet de architect rekening houden met de voorwaarden van de energieprestatieregelgeving.

Acht dagen voor de start van de bouwwerken moet er een energieverslaggever worden aangesteld die tijdens het uitvoeren van de werken nauwkeurig alle zaken opvolgt die de thermische isolatie, de energieprestatie en het binnenklimaat van de woning kunnen beïnvloeden.
Na afloop van de werken maakt de energieverslaggever de EPB-aangifte, een berekening op basis van de gedane vaststellingen, de lastenboeken, de facturen enz. Tegelijkertijd levert hij ook het verplichte energieprestatie-certificaat af.

De verslaggever kan de ontwerpende architect zelf zijn, of een andere architect of ingenieur (burgerlijk of industrieel ingenieur).

Copyright B-scene - Alle rechten voorbehouden © 2017 Disclaimer - Adverteren ?