Binnenmuren in keramische snelbouwstenen

foto: Terca

Onder binnenmuren verstaan we alle muren die aan de binnenkant van je huis zitten, dus ook het binnenste gedeelte van je buitenmuren of de binnenspouwbladen.
In onze streken is het gebruik van keramische snelbouwstenen de meest courante methode om binnenmuren op te trekken. Het zijn geperforeerde bakstenen van groot formaat, bedoeld om achteraf te bepleisteren. De perforaties maken de snelbouwstenen lichter en zorgen voor een betere isolatie. Ze worden gemetseld met metsmortel of verlijmd met lijmmortel en zijn beschikbaar in verschillende diktes, nl: 9 cm, 14 cm en 19 cm, waarbij alleen de twee laatsten als dragende muur mogen gebruikt worden.

Als we de verschillende eigenschappen van diverse bouwmaterialen vergelijken, komt er altijd wel een materiaal naar boven dat het beter doet dan baksteen. Beschouwen we echter het geheel aan eigenschappen, dan vormen keramische binnenmuurstenen wel degelijk een zeer goede keuze voor het optrekken van je ruwbouw. Ze hebben goede thermische en akoestische eigenschappen, een goede druk- en brandweerstand en zijn inert en duurzaam. Ze kunnen snel veel water opnemen en dit ook weer afgeven, zodat vochtigheid snel kan afgevoerd worden. De goede vormstabiliteit van een keramische binnenmuursteen vermijdt bovendien het voorkomen van scheuren, zowel thermisch als hygrometrisch (ten gevolge van schommelingen in temperatuur en/of luchtvochtigheid).

Om tijd te winnen kan er ook gewerkt worden met kant-en-klare binnenmuren in snelbouwsteen. De snelbouwstenen worden op voorhand in de fabriek onder gecontroleerde omstandigheden tot wanden verlijmd. Dergelijke muren zijn zeer maatvast en de hechtsterkte is optimaal.

Copyright B-scene - Alle rechten voorbehouden © 2017 Disclaimer - Adverteren ?


313muur_95_vandeweege.gif