Je verhuis: de praktische voorbereiding

foto: P en L woningbouw

Het einde van je bouw- of verbouwwerken is in zicht. Tijd om te denken aan je verhuis. Hoe minder je aan het toeval over laat, hoe prettiger je verhuis en de intrek in je nieuwe woonst zal verlopen.
Ben je van plan de verhuis zelf te organiseren, begin dan op tijd met het verzamelen van kartonnen dozen van verschillende formaten. Een TV-doos gevuld met boeken krijg je namelijk niet van de grond. Pols ook op tijd familie en vrienden, zodat je het verloop van de verhuisdag(en) goed kan plannen. Beschik je zelf niet over het vereiste transport, contacteer dan enkele verhuurbedrijven, vergelijk de prijzen en leg de nodige bestel- of vrachtwagens met of zonder chauffeur vast voor de dag van je verhuis.

Ben je van plan je verhuis te laten doen, vraag dan prijs bij enkele verhuisfirma's. Specificeer of je bij hen dozen wil kopen of huren en of ze een vrachtlift of katrol moeten gebruiken. Verifieer hiervoor eerst in je nieuwe woning of deuren en trappen breed genoeg zijn en of een eventuele lift mag gebruikt worden.
Veel mensen verhuizen tijdens het weekend of in de vakantiemaanden juli en augustus. In die periodes zijn de verhuisfirma's overbelast, en verhogen ze vaak hun tarieven. Kies daarom zorgvuldig je verhuisdatum en neem vroeg genoeg contact op verschillende verhuisfirma's.

Sluit eventueel een verzekering af (dikwijls is die al inbegrepen in het contract met de verhuisfirma), en zorg voor een aangepaste bescherming en eventueel afzonderlijk vervoer van waardevolle meubelstukken en andere objecten.

Laat door de gemeentepolitie parkeerruimte voorbehouden voor de verhuiswagen, zowel voor je oude als voor je nieuwe woning. Hiervoor betaal je een kleine som (het tarief verschilt van gemeente tot gemeente) maar zo voorkom je parkeer- en andere problemen op de dag van je verhuis.

Verhuis je naar een ander land, neem dan contact op met gespecialiseerde verhuisfirma's. Zij brengen je op de hoogte van alle mogelijke formaliteiten die je moet vervullen en van de douanereglementeringen.

Copyright B-scene - Alle rechten voorbehouden © 2017 Disclaimer - Adverteren ?