Wienerberger nv

Kapel Ter Bede 121 - 8500 KORTRIJK
Tel : + 32 56 24 96 38
Fax: + 32 56 20 47 60
info@terca.be - www.terca.be


De nieuwe Linaqua gevelstenen van Wienerberger
Keramische kleurenpracht uit de ringoven

Op Batibouw stelde Wienerberger de gevelsteenreeks Linaqua voor. Deze exclusieve serie is verkrijgbaar in een uitgesproken kleurenpalet van rood, paars, geel en gesmoord. De Linaqua reeks maakt deel uit van het topaanbod aan Terca gevelstenen dat ambachtelijk wordt vervaardigd in de ringoven van Wienerberger in Maaseik.

Met zijn onvergelijkbare aspect en verbluffende kleurenaanbod is de Linaqua gevelsteen een absolute aanrader voor bouwheren die zweren bij een nieuwbouw met een sterke architectuur en uitstraling, of die hun waardevol gebouw willen renoveren of restaureren.

De Linaqua handvormstenen danken hun karakteristieke uiterlijk aan een speciaal ontwikkeld productieproces waarin een cruciale rol is weggelegd voor het gebruik van water. Die behandeling maakt dat de pure kleur van de klei ongehinderd tot de oppervlakte doordringt. Dat levert tijdens het bakken een ijzersterk palet aan intense tinten op.

De Linaqua reeks is verkrijgbaar in het lineaire Schouterden formaat (256mm l x 90mm b x 43mm h) en in de kleurvarianten Vino, Viola, Giallo en Fumo.

Maaseik: al ruim 100 jaar 24 karaats gevelstenen voor architectuurparels

Als u ambitieuze baksteenarchitectuur nastreeft of waardevolle gebouwen wilt renoveren, valt u gegarandeerd voor de charme en kwaliteit van de gevelstenen uit Maaseik. Daar worden in de fabriek van Wienerberger de bakstenen ambachtelijk gebakken in een ringoven uit 1911. Net als toen wordt de oven nog altijd gestookt met steenkool en met de hand gevuld en leeggemaakt. De combinatie van de gebruikte kleisoorten en de baktemperaturen staan garant voor een uniek assortiment in heel uiteenlopende kleurschakeringen. De bakstenen zijn ambachtelijk, tijdloos en niet tot één stijl te herleiden. Het exclusieve assortiment inspireert architect en bouwheer.

Voor meer info: wienerberger.be

Copyright B-scene - Alle rechten voorbehouden © 2017 Disclaimer - Adverteren ?