Recticel Insulation Isolatiemateriaal

Tramstraat 6 - 8560 Wevelgem -
Tel: 056 43 89 43 - Fax: 056 43 89 29
www.recticelinsulation.be - recticelinsulation@recticel.com

Recticel Insulation: duurzame isolatieproducten met de beste isolatiewaarde

Tips en advies om je woning goed te isoleren

De hoeveelheid energie die we wereldwijd dagelijks verbruiken is énorm. Daarom wordt het steeds belangrijker om zo zuinig mogelijk om te gaan met energie, ook in onze woningen. Om ervoor te zorgen dat iedereen hier zijn steentje toe bijdraagt worden de normen voor het bouwen van een energiezuinige woning dan ook steeds strenger. Zo moeten tegen 2020 alle nieuwe gebouwen bijna-energieneutraal zijn, en gaat men in Brussel zelfs al vanaf 2015 de passiefstandaard invoegen. Een belangrijk onderdeel van deze wetgevingen is de isolatie van je woning. Reden te meer dus om hierover goed geïnformeerd te zijn!

Pak je woning in met een dikke isolatieschil

Er zijn heel wat mogelijkheden voor het bouwen van een energiezuinige woning, maar de belangrijkste stap is toch wel het creëren van een isolatieschil. Door je woning goed in te pakken met isolatie van Recticel Insulation kan je namelijk al snel 75% besparen op je energiefactuur, en dit elke maand opnieuw.

Bovendien maakt goede isolatie het ook binnenin je woning meteen een pak aangenamer. Zo blijft het tijdens koude winters lekker warm terwijl je op hete zomerdagen net van de koelte kan genieten. Daarnaast is goede isolatie niet enkel voordelig voor je portemonnee; het heeft ook een positieve impact op het milieu. Hoe minder energie we namelijk verbruiken, hoe minde CO2 er geproduceerd zal worden. En last but not least: isolatie blijft zijn waarde behouden. Dit betekent dat een goed geïsoleerde woning ook een meerwaarde oplevert wanneer je deze ooit verkoopt.

...en welke isolatie moet je dan gebruiken?

Recticel Insulation biedt heel wat mogelijkheden en soorten isolatie om je woning goed te isoleren. Het belangrijkste, algemene punt is dat je rondom je hele woning een doorlopend isolatieschild kan creëren. Dat betekent dat de isolatie van de vloer, de muren en het dak perfect op elkaar moeten aansluiten. Maar hoe moet je nu beslissen welke isolatie het meest geschikt is?

In eerste instantie is het belangrijk dat de isolatie goed isoleert, of anders gezegd: een slechte geleider van warmte is. Dit wordt uitgedrukt door de lambdawaarde of warmtegeleidingscoëfficiënt. Hoe lager deze waarde, des te beter het isolatiemateriaal isoleert. De lambdawaarde vind je terug op alle technische fiches van isolatiematerialen. Daarnaast is water de grote vijand van isolatie. Water is immers een goede geleider, waardoor het erg belangrijk is dat het isolatiemateriaal zo weinig mogelijk water opneemt (of nog beter: waterafstotend is). Voorts is het belangrijk dat het isolatiemateriaal steeds goed op elkaar aansluit en zo dus winddicht is. Bij isolatieplaten gebeurt dit best aan de hand van een tand-en-groef kliksysteem, en kunnen de naden nadien eventueel nog worden afgeplakt. Voor het welzijn van de plaatser ten slotte kies je best een licht isolatiemateriaal dat geen jeuk veroorzaakt.

Met een Keymark label zit je zeker en vast goed

Wil jij er 100% zeker van kunnen zijn dat je degelijke isolatie kiest, dan moet je op zoek gaan naar isolatiemateriaal met een Keymark label. Dit is een Europees kwaliteitslabel dat aan producten wordt toegekend door erkende, onafhankelijke experts. Dit Keymark label verschilt wel degelijk van de (meer bekende) CE-labels. Wie een product op de Europese markt wil lanceren moet namelijk minstens aan de CE-normen voldoen. Alle producten die we hier kunnen vinden dragen dus in principe dit verplichte conformiteitslabel, zowel de goede als de minder goede. Om te kunnen zien welke producten ook effectief van een hoogstaande kwaliteit zijn, moet je dus op een nog strenger kwaliteitsmerk kunnen vertrouwen... En hier verschijnt het Keymark label ten tonele! Bovendien kunnen hier op Belgisch niveau ook de ATG/H productgoedkeuring en de ATG systeemgoedkeuring aan gekoppeld worden. Om een lang verhaal kort te maken: indien het isolatiemateriaal een Keymark en ATG/H of ATG attest heeft, kan je erop vertrouwen dat dit een product van hoogstaande kwaliteit is!

De specifieke eisen voor goede isolatie

Tot nu toe hebben we vooral de algemene kenmerken van goede isolatie besproken. Wil je echter graag weten welke eisen er gesteld worden per categorie, dan sommen we deze snel even voor je op!

1. Vloerisolatie

 • Een lage lambdawaarde om de dikte van de isolatie te beperken
 • Omdat vloerisolatie heel wat gewicht moet kunnen dragen, moet deze gegarandeerd drukvast zijn. Vooral met gespoten isolatiematerialen moet je hier extra op letten!
 • Waterafstotend
 • Licht materiaal
 • Het Keymark certificaat

2. Spouwmuur

 • Een lage lambdawaarde om de dikte van de isolatie te beperken
 • Één zijde van het isolatiemateriaal moet voorzien zijn van een alkalisch bestendige, matte bekleding. Aangezien cement alkalisch is moet deze zijde tegen de muur geplaatst worden.
 • Langs de andere kant (de spouwkant) komt dan bij voorkeur een reflecterende bekleding
 • Het tand-en-groef kliksysteem voor een perfecte aansluiting
 • Licht materiaal
 • Het Keymark certificaat

3. Hellend dak

 • Bij isolatie tussen de kepers kies je best voor soepele isolatie. Deze zal namelijk makkelijker zijn om te plaatsen.
 • Bij nieuwbouw en renovatie wordt steeds vaker het sarkingsysteem toegepast. Hierbij gaat men het hellend dak langs de bovenkant van de dakconstructie isoleren. Op die manier wordt je dak volledig ingepakt en kan de dakisolatie perfect worden aangesloten op de muurisolatie.

4. Plat dak

 • Een lage lambdawaarde om de dikte van de isolatie te beperken
 • Net zoals vloerisolatie moet ook de isolatie van een plat dak een hoge drukvastheid hebben, zodat deze belopen kan worden.
 • Een hoge dimensionele stabiliteit
 • Waterafstotend
 • Licht materiaal
 • Het Keymark certificaat
 • Isolatiematerialen van Recticel Insulation
 • Om je huis zo energiezuinig mogelijk te maken is het erg belangrijk dat je deze goed isoleert.

Isolatiematerialen van Recticel Insulation

Om je huis zo energiezuinig mogelijk te maken is het erg belangrijk dat je deze goed isoleert.

Bij Recticel Insulation in Wevelgem vind je dan ook isolatiematerialen van de hoogste kwaliteit om jouw woning lekker warm in te pakken. Zo zijn we in ons eigen wetenschappelijk centrum continu aan het werk om de nieuwste technologieën te ontwikkelen en te onderzoeken. Bovendien beschikken al onze producten over een Keymark certicaat, zodat je met isolatie van Recticel Insulation gegarandeerd een topproduct in huis haalt

Gamma

Recticel Insulation biedt isolatie-oplossingen aan voor elke toepassing in uw woning.
Zo kunnen we u volgende producten voorstellen:

EUROWALL, de ultradunne spouwisolatie
met de beste isolatiewaarde.

 

POWERROOF, levenslang genieten
van uw isolatie voor hellend dak.

 

EUROTHANE G,
de ideale binnenisolatie.

 

EUROFLOOR, het comfort
van een geïsoleerde vloer.

 

POWERWALL, het perfecte buitengevelisolatiesysteem.

EUROTHANE BI-3, duurzame isolatie
voor platte daken.

 

De Vlaamse Energieprestatienormen:
Recticel Insulation helpt u de juiste keuze te maken.

De Vlaamse overheid heeft beslist dat alle woningen met bouwaanvraag sinds 1 januari 2006 een bepaald energieprestatieniveau (isolatie, verwarmingsinstallatie, ventilatie, ...) moeten behalen. De extra kosten bij het uitvoeren van de werkzaamheden zijn beperkt en op korte termijn terugverdiend. Een energiezuinige woning heeft trouwens ook een waardeverhoging op de verkoop- en verhuurmarkt.

Recticel Insulation helpt u de juiste keuze te maken. Wij bieden u kwaliteitsvolle isolatie aan voor elke toepassing in uw woning. Met een minimale dikte bereikt u het vereiste isolatieniveau. Bovenop kan u genieten van belastingsvermindering en diverse isolatiepremies.
Mis bij het bouwen of verbouwen de kans niet om uw woning energiezuiniger te maken, u zal het merken aan uw lagere energiefactuur. Deze maatregelen bespreekt u best met uw architect of een verdeler van isolatiepanelen.

Meer informatie vindt u ook op www.energiesparen.be

Geïnteresseerd ?

Breng zeker een bezoek aan onze www.recticelinsulation.be of gebruik onderstaand antwoordformulier. 


 
Copyright B-scene - Alle rechten voorbehouden © 2017 Disclaimer - Adverteren ?